Jak často napařovat

Jak často napařovat?

 

V mnoha případech záleží na tom, co tě trápí za problémy, ale popíšu pár nejčastějších případů, které ženy zažívají a jak často je dobré při nich napařovat.

 

Bolestivá menstruace. Ne milé ženy, tohle není přirozený stav a kdokoliv říká, že je normální, aby menstruace bolela, tak nemá pravdu. Nemyslím si, že by nás příroda chtěla za něco trestat 😛

Aby se zmírnily menstruační bolesti, tak se napářka používá 5 dní v řadě před začátkem menstruace. Doporučuji směs Premenstruační syndrom.

Špinění před začátkem nebo po skončení menstruace. Špinění ukazuje na starou krev z předchozích cyklů, které se děloha nebyla schopná zbavit. Může to být způsobeno syndromem unavené dělohy, staženým pánevním dnem, nedostatkem progesteronu, ale i sedavým způsobem života. Děloha potřebuje být dobře prokrvená, aby mohla efektivně fungovat, bohužel to se neděje v případě sedavého způsobu života či staženým pánevním dnem. V takovém případě je dobré napářku provádět 5 dní v řadě před začátkem menstruace a 1 až 2 dny po skončení menstruace na dočištění dělohy. Vhodná směs je Měsíční čištění. 

 

Tmavé sraženiny v krvi. Krev by měla být čirá a tekutá bez známek tmavých sraženin. Malé tenké vlásky se objevovat mohou, jedná se o děložní hlen, ale nic víc by v krvi být nemělo. Napářka se v tomto případě provádí 5 dní v řadě před začátkem menstruace, aby se krev pročistila. Vhodná směs je Měsíční čištění, pokud tě netrápí bolestivá menstruace. Pokud ano, je vhodnější směs Premenstruační syndrom.

 

Toto jsou nejčastější problémy, které ženy trápí. Pokud se ovšem dlouhodobě neřeší, mohou způsobovat větší problémy. Jako jsou cysty, polypy i neplodnost.

 

Co se týká problémů s plodností, je důležité podívat se na výše zmíněné problémy, jestli se u tebe náhodou neobjevují. A v první řadě dát dokupy menstruační cyklus, aby byl zdravý a poté je dobré více cílit na posilu plodnosti.

Pokud už máš toto vyřešené, můžeš používat směs Posilu plodnosti. Ta se používá jen do doby ovulace a klidně 3x týdně i více pokud zvládneš, aby se podpořil růst děložní sliznice, do které se pak uhnízdí vajíčko.

Jak dlouho to trvá?

Počítej s tím, že nějakou dobu potrvá než se tyto projevy zmírní nebo úplně vymizí. Ve většině případech, tyto problémy nevznikly za noc a ani za noc zase nezmizí, takže je dobré s tím počítat. Je dobré tyto kůry dělat 3 až 6 měsíců, aby měly pro tělo přínos. U některé ženy jsou změny rychlejší a problémy odezní třeba i během měsíce až dvou. U jiných to zase může trvat opravdu těch 6 měsíců i déle. Tohle opravdu nedokáže předpovědět dopředu nikdo.

Hlavně na sebe netlač a nespěchej. Užívej si napářku. Má mnoho výhod než jen to, že ti dá do pořádku menstruační cyklus. Pomůže ti více se na vnímat na své tělo, odstranit únavu i naakumulované emoce. 

Složitější problémy?

V dalších případech jako jsou myomy, cysty, endometrióza, PCOS, nepravidelná menstruace a další… je vhodnější se mi ozvat a probrat to se mnou. Tohle už jsou velmi individuální problémy, i když se zdá, že trápí neustále větší procento žen. U každé ženy se to může projevovat trošičku jinak. Proto se potřebuji doptat na více projevů a podle toho nastavuji napářkové schéma.

 

Pokud by tě trápily kvasinkové infekce, koukni na článek Jak se zbavit kvasinkové infekce, kde popisuji postup.

 

Snad ti článek pomohl a pokud by sis nevěděla rady, můžeš se na mě obrátit. Od toho tady jsem

S láskou Nikol