Můj příběh s bylinnou napářkou

Můj příběh

 

Chtěla bych inspirovat ženy, aby věřily svému tělu a jeho signálům, které nám každý den dává. Kéž se znovu naučíme své lo hýčkat a přestaneme ho brát jako samozřejmost, protože v životě nic není samozřejmé. :-)

O ženské napářce jsem se dozvěděla přibližně před dvěma lety, ale můj příběh je ještě starší. Začnu u mé první menstruace. Objevila se ve 13 letech. Tehdy jsem ještě nevěděla, co mě čeká.

Vyděsilo mě, že musím krvácet každý měsíc a že se stávám ženou. Jako mladá dívka neznalá svého těla, jsem začala používat tampony a antikoncepci. Zde byl patrně počátek mých zdravotních problémů, které se časem zhoršovaly.

 Cesta od první menstruace k ženské napářce byla dlouhá

V pubertě se mi objevila nepravidelná menstruace v podobě příliš krátkého menstruačního cyklu i špinění mezi cykly. Gynekolog to vyřešil jednoduše a nasadil mi antikoncepci, kterou jsem pak brala dalších 10 let. Později se mi začaly objevovat cysty na vaječnících, které buď praskly samy, nebo jim gynekolog pomohl injekcí.

Následoval začátek mého sexuálního života, který byl také dramatický. Neustále se totiž opakovaly infekce a kvasinky. Roky jsem musela používat různé vaginální čípky a mastičky. Zabraly vždy jen na chvíli. Léčil se samozřejmě i můj přítel, ale bez účinku. 

Zhruba ve 23 letech mi gynekolog oznámil nález na děložním čípku a hned jsem musela podstoupit operaci na odstranění postižené tkáně. Hrozící rakovina mě vážně vyděsila. Do toho všeho se mi začaly objevovat další zdravotní problémy a moje tělo začalo doslova kolabovat. Došlo to až tak daleko, že už jen dojít na toaletu bylo nad mé síly. V té době jsem ještě nechápala, proč mě mé tělo tak zrazuje.

Čekalo mě hledání odpovědí na moje zdravotní problémy

Vážně to jinak nejde?

Následovalo klasické kolečko lékařských vyšetření. Vyslechla jsem si mnoho diagnóz jako například astma, srdeční arytmie, počátek roztroušené sklerózy, poruchy zraku, nespavost, výpadky paměti, bolesti různě po těle, panické ataky a další. Začala jsem přemýšlet, jak jsem za tak krátký čas mohla prodělat tolik nemocí a mít takové závažné zdravotní problémy. Intuice mi říkala, že příčina bude jinde.

Díky aroganci a neochotě lékařů, jsem začala sama hledat odpovědi. Naštěstí jsem našla jednu lékařku v Bratislavě, která se se mnou konečně bavila s úctou a touhou mi pomoci. Řešení jsme našly a daly můj zdravotní stav dohromady, tedy kromě mých gynekologických problémů.

U ní v čekárně jsem se seznámila s hromadou pacientů. Měli obdobné zdravotní problémy a setkávali se se stejným nepochopením. V tu chvíli jsem se rozhodla, že to tak nenechám. Chci lidem pomáhat.

Zájem o skutečné příčiny mě dovedl na vlastní cestu poznání 

Začala jsem se věnovat medicíně. Každá další návštěva lékařů mě v mém rozhodnutí utvrdila. Je až zarážející, jak málo lékaři vědí. Dokáže jim konkurovat i laik, který si nenechá jen tak něco nakecat a má zájem se vzdělávat.

Přihlásila jsem se na medicínu, i když moje střední škola byla naprosto jiná. Už v dětství jsem chtěla být doktorkou, jen jsem se strašně bála jehel.

Bohužel jsem na školu vybrána nebyla. Chtěla jsem to opět zkusit další rok, ale už jsem se k tomu nedostala. Teď už samozřejmě vím proč. Říkejme tomu třeba osud nebo Bůh, který měl pro mě připraveno něco jiného.

 Zakotvila jsem u čínské medicíny a propojuji různá témata

Ráda sleduji přednášky od Jaroslava Duška. Zve do svého divadla různé hosty, kteří léčí lidi alternativně. V jednom díle byla přednáška o tradiční čínské medicíně. Najednou mi to došlo!

Čínská medicína je přesně to, co bych chtěla dělat. Neváhala jsem a přihlásila se ke studiu. Najednou všechno krásně zapadlo.

 

Ale vraťme se k mému zdraví a k bylinné napářce

Trošku jsem odbočila. Po operaci děložního čípku, jsem vysadila antikoncepci. Víte, co následovalo? Opět se vrátila nepravidelná a bolestivá menstruace a infekce. Vytvořily se mi polypy v děloze. Jedna operace na odstranění, druhá operace na odstranění a při další kontrole se objevily další. Ptala jsem se lékaře, proč vznikají a proč se pořád vrací. Sdělil mi, že neví, prostě se to stává.

To už jsem na naše zdravotnictví a lékaře úplně zanevřela. Řekla jsem si, že se vyléčím sama a na další operaci už nepůjdu. V té době jsem objevila ženskou bylinnou napářku. Začala jsem ji praktikovat a, světe div se, po pár měsících moje polypy zmizely, moje menstruace se upravila a vymizely i další dlouholeté problémy.

S velkou radostí mohu oznámit, že moje lůno je zdravé a já se cítím skvěle

Nechtěla jsem takový zázrak, který se stal u mě, nechat jen tak, a proto jsem se rozhodla, že tuto krásnou metodu budu šířit dál a pomáhát ženám s hledáním jejich zdraví.

Teď znáš můj příběh. Díky svým zkušenostem jsem došla až sem a své poznání předávám dál. Snad naplním své poslání a pomůžu mnoha ženám.

Ani ty nemusíš zažívat bolest při menstruaci a trápit se s dalšími ženskými problémy.

 Přečti si články o ženské bylinné napářce a dopřej si péči, jakou tvé tělo potřebuje.

S láskou Nikol